תזונה
-
אכילה ושתייה במאמצי סבולת
תאריך: 19/06/11, מאת: חן ימין,ניר עינון, גליון מס. 144
כדי למנוע נזקים חייב ספורטאי הסבולת להקפיד על כמות קלוריות יומית שתתאים להוצאה האנרגטית שלו. תזונה נכונה תכלול 65%-55 פחמימות, 25%-20 שומנים ו-20%-15 חלבונים. מאמר זה מציע לספורטאי הסבולת עקרונות והנחיות לאכילה ולשתייה נכונה לפני המאמץ, במהלכו ובסיומו.
קרא עוד » -
מתי הקלוריות העודפות הופכות לשומן?
תאריך: 12/06/11, מאת: כושר מתחיל כאן
המאמנת שרון לין נפגשה עם התזונאית יעל דרור כדי לברר מתי צריכת הקלוריות העודפות הופכת לשומן ומתי נתחיל לראות את השינוי בגוף. צפו בקטע וידאו.
קרא עוד » -
3 מתכונים בריאים לחג השבועות
תאריך: 05/06/11, מאת: המתכונים של Runners world
חג השבועות בפתח ואם יש מאכלים שמזוהים עם החג אלו הם מוצרי החלב. אתר עולם הריצה מגיש מתכונים מיוחדים לספורטאים ולחג, הערכים התזונתיים מפורטים בכל מנה.
קרא עוד » -
תוספת חלבון והשפעתו על מאמצי סבולת
תאריך: 23/05/11, מאת: יפית גלילי, גליון מס. 141
האם תוספת של חלבונים לפחמימות מסייעת במאמצים קשים וממושכים? מתברר שכן. מחקרים הוכיחו כי צריכת משקה המכיל חלבונים+פחמימות בהשוואה למשקה פחמימות בלבד אצל ספורטאי סבולת משפרת את משך ביצוע המאמץ עד לתשישות ומפחיתה נזק שרירי.
קרא עוד » -
אחרי פסח זה עכשיו: 8 טיפים
תאריך: 24/04/11, מאת: שי אלנקרי
ארוחות החג כבר נאכלו, ריבוי הארוחות כבר מאחורינו. אכלתם יותר מידי? לא נורא, זה הזמן לחזור למסלול. אל תכנסו לדיאטות כאסח כחלק מהענשה העצמית או כפרה על המצות שנאכלו. עשו את השינוי היום ואל תחכו למחר.
קרא עוד » -
איך להצליח לא לסיים הכל מהצלחת?
תאריך: 30/03/11, מאת: כושר מתחיל כאן
המאמנת שרון לין מקבוצת הפייסבוק "כושר מתחיל כאן" מארחת את הדיאטנית קלינית יעל דרור. "זה הזמן לאימוני מחתרת (שסבא וסבתא לא ידעו) להשאיר אוכל". יעל דרור מסבירה כיצד ניתן ללמוד להשאיר אוכל בצלחת ומה התרומה לכך למי שמעוניין לרדת במשקל.
קרא עוד » -
בולמי חימצון (אנטיאוקסידנטים) ופעילות גופנית - חלק שלישי
תאריך: 02/02/11, מאת: אסתר גונן M.Sc. , דיאטנית קלינית, גליון מס. 124
בחלק השלישי והאחרון בסדרה, העוסקת בבולמי חימצון ובפעילות גופנית, מתמקדת אסתר גונן בירקות ובפירות: בתכונות של צבעיהם השונים ובהשפעתם המיטיבה על פוטנציאל ההגנה של גוף האדם מפני מזיקים שונים. ההמלצה: לאכול מגוון של ירקות ופירות, ובצבעים שונים, ולא ירק או פרי אחד מצבע מסוים.
קרא עוד » -
בולמי חמצון (אנטי אוקסידנטים) ופעילות גופנית, חלק שני
תאריך: 17/01/11, מאת: אסתר גונן M.Sc. , דיאטנית קלינית, גליון מס. 123
רדיקלים חופשיים עלולים לגרום לנזקים. על מנת לבלום את תהליך החימצון נחוצים חומרים, שלהם תכונות חיזור (נוגד חימצון) חזקות. חומרים אלו, הנקראים בולמי חימצון נמצאים ברכיבי התזונה השונים. במאמר זה מוגשים כל המזונות בהם יש בולמי חמצון הכרחיים לספורטאים.
קרא עוד » -
בולמי חימצון (אנטיאוקסידנטים) ופעילות גופנית
תאריך: 03/01/11, מאת: אסתר גונן, גליון מס. 122
עד לפני מספר עשורים המונח בולמי חמצון (אנטיאוקסידנטים) לא היה מוכר בעולם הספורט. מחקרים במדעי התזונה עוסקים וחושפים חשיבות רכיבים אלו בהגנה על התא - על תפקודיו ועל תוחלת חייו. ספורטאים נדרשים לצריכת חמצן מוגברת לכן תתכן אצלם דרישה גדולה יותר לבולמי חמצון. חלק ראשון בסדרה.
קרא עוד » -
הוצאת אנרגיה יומית: חשיבותה ודרכים להערכתה
תאריך: 20/12/10, מאת: רקפת אריאלי, גליון מס. 139
חישוב ההוצאה האנרגטית הוא אמצעי מרכזי בטיפול בתזונתו של הספורטאי. בדרך זו ניתן להתאים לו תפריט מדויק לשם השגת מטרתו - ירידה ברקמת שומן, עלייה ברקמת השריר ושמירה על משקל תקין, בהתאם לענף הספורט שבו הוא מתחרה. מאמר זה מתמקד בהוצאה האנרגטית ובדרכים לחישובה.
קרא עוד » -
השמנה ופעילות גופנית -החלק השני
תאריך: 15/11/10, מאת: מיכל פנטנוביץ, גליון מס. 137
הצלחתה של כל תכנית הרזיה תלויה בשילוב של דיאטה ופעילות גופנית. פעילות אירובית יחד עם אימוני כוח הם השילוב הנכון לירידה במשקל ולשמירה עליו, אך גם לשיפור מדדים בריאותיים. החלק השני בסדרה מתמקד בסוגי הפעילות ובמינונה.
קרא עוד » -
הפרדת מזונות - האם זה נכון?
תאריך: 14/11/10, מאת: כושר מתחיל כאן
המאמנת שרון לין מקבוצת הפייסבוק כושר מתחיל כאן, מארחת את התזונאי הקליני יאיר להב, על מנת לברר מה עומד מאחורי התיאוריה של הפרדת המזונות.
קרא עוד » -
חשיבות ארוחת הבוקר
תאריך: 02/11/10, מאת: כושר מתחיל כאן
המאמנת שרון לין מקבוצת "כושר מתחיל כאן" נפגשה עם התזונאי הקליני יאיר להב, כדי להסביר לנו את החשיבות של ארוחת הבוקר.
קרא עוד » -
כאבי בטן, עיכול וריצה
תאריך: 26/10/10, מאת: אנדיור
האם אתם סובלים מבחילות או תחושות לא נעימות בבטן במהלך הריצה? כנראה שאתם לא היחידים. במאמר זה נעמוד על הסיבות האפשריות לתופעה זו ודרכי ההתמודדות איתה.
קרא עוד » -
ריצה ואחוזי שומן - הליכה על חבל דק לשם ביצוע מיטבי
תאריך: 25/10/10, מאת: אליעזר רוזן, גליון מס. 136
מהו אחוז השומן האופטימלי לרץ למרחקים ארוכים? מהו הקשר בין אחוזי שומן ויכולת ריצה, והיכן עובר הקו שממנו הפחתת אחוזי השומן עלולה לפגוע בביצועיו ובבריאותו של הרץ? מאמר זה סוקר את הקשר המורכב בין אחוזי השומן לבין ביצועים בריצות ארוכות בגברים ובנשים, בספורטאים ובלא ספורטאים.
קרא עוד » -
ממטבחו של הספורטאי: מדד גליקמי
תאריך: 01/09/10, מאת: ננסי קלארק, תרגום: ד"ר עדה ברקאי, גליון מס. 132
מדענים העוסקים בפעילות גופנית החלו להתעניין באפשרות שפחמימות מאינדקס גליקמי מסוים - גבוה או נמוך - יגרמו להבדלים בביצועים ספורטיביים, משום שהן משפיעות באופנים שונים על רמות הסוכר בדם. אך האם יכולים רצים להשתמש בשיטה זו כדי להחליט מה לאכול לפני הפעילות, במהלכה ולאחריה? התשובה - במאמר זה.
קרא עוד » -
השמנה ופעילות גופנית - החלק הראשון
תאריך: 30/04/08, מאת: מיכל פנטנוביץ, גליון מס. 136
כשני-שלישים מאוכלוסיית ארצות-הברית מוגדרים כיום כבעלי עודף משקל, ובישראל המצב אינו טוב בהרבה. בעשורים האחרונים שכיחותה של ההשמנה הולכת וגוברת בכל העולם ובכל טווח הגילאים, ועמה הסיכונים לפתח מחלות וגורמי סיכון שונים, כולל קיצור תוחלת החיים. מאמר ראשון בסדרה.
קרא עוד » -
פעילות גופנית כאמצעי טיפול בהשמנה
תאריך: 30/03/05, מאת: יאיר להב, גליון מס. 121
חוסר בפעילות גופנית הנו הסיבה העיקרית להשמנה אך לפעילות גופנית השפעה מועטה על הורדה במשקל.
קרא עוד » -
מתכון השבוע - מרק עגבניות קל וטעים
תאריך: 30/11/-1, מאת: SPORTWEB
שהחורף מגיע יש חשק למרק. אין כמו לחזור מריצה בגשם ועל האש ממתין לנו סיר מרק חם ומפנק.
קרא עוד »