מתכון השבוע - מרק עגבניות קל וטעים

| שתף |

שהחורף מגיע יש חשק למרק. אין כמו לחזור מריצה בגשם ועל האש ממתין לנו סיר מרק חם ומפנק.

תאריך: 30/11/-1, מאת: SPORTWEB

מנות: 4 זמן הכנה: 10 דק' בישול: 28 דק'

מצרכים:

1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
2 כוסות ציר עוף או ירקות
400 גר' עגבניות חתוכות לקוביות 
1 כפית בזיליקום מיובש, כתוש
1 / 4 כוס חלב
פלפל שחור טרי

הוראות הכנה:

1.מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את הבצל. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 5 דקות, או עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את המרק, העגבניות (עם המיץ), ובזיליקום. מביאים לרתיחה. מנמיכים את החום ומכסים. מבשלים במשך 20 דקות, או עד שהנוזלים הסמיכו. לצנן במשך 10 דקות.

2.לרסק את התערובת בבלנדר או במעבד מזון (רצוי כל פעם כמות קטנה להחזיר לסיר). לבסוף מוסיפים את החלב ומבשלים 3 דקות. לתבל בפלפל ולהגיש עם לחם וסלט.

 

בתאבון!


ערכים תזונתיים:

 

קלוריות 72.1 קק"ל

שומנים 3.6 גר'

שומן רווי 0.6 גר'

כולסטרול 0.8 מיליגרם

נתרן 1690.5 מיליגרם

פחמימות 8.3 גר'

סה"כ סוכרים 4.7 גר'

סיבים תזונתיים 2 גר'

חלבון 2.6 גר'

 


 

  • © teka77 - Fotolia.com

סגור